Geen SOS Kamp 2020 en meer…

Bijna 60 kinderen stonden er ingeschreven om mee op het legendarische SOS kamp te gaan. SOS kamp, hèt SOS kamp. Inmiddels een begrip bij velen, want het is ieder jaar één groot en goed georganiseerd feest. De meeste leiding is vroeger zelf mee gegaan als deelnemer en zo doorgegroeid naar hulpleiding, leiding en zelfs organisatie. SOS kamp, het paradepaardje van onze vereniging is slachtoffer geworden van Corona. SOS kamp gaat dit jaar niet door.

En dat niet als enige. Het begon met het eerste slachtoffer… de valkuiltraining voor de Grote Club Actie, daarna mochten er geen lessen meer gegeven worden, wat nauwelijks voor te stellen was. Hopelijk was het maar tijdelijk. Onze Clubkampioenschappen viel als volgende. Gelukkig mochten we, na veel georganiseer, de buitenlessen opstarten. Een onwaardig alternatief voor de turnzaal, maar er mocht in ieder geval íets. Zomervakantie, afwachten wat de maatregelen daarna zouden gaan doen. Yes, eindelijk! We mochten de gymzaal weer in. Maar ook dit zat tegen. De renovatie van het plafond in de Haspel liep gruwelijk uit. Maar liefst twee weken later mochten we eindelijk weer de zaal in, zij het met Corona-aanpassingen. Maar dat was beter dan niks.

Slechts 23 dagen mocht het duren dat we weer op een redelijk normale manier van de turnsport konden genieten. Daarna kondigde het kabinet aan dat ouders niet meer welkom zijn op de sportlocatie. Dus ook niet op de tribune en in de kleedkamers. Iets dat compleet tegen het open ogen en deuren beleid van SOS in druist.

Betrokkenheid bij de vereniging , belangstelling voor het sportplezier en de prestaties van je kind. Zicht op de les die gegeven wordt, zicht op waaraan en aan wie je je kind toe vertrouwd. Dat zijn in onze ogen kernvoorwaarden voor een goede vereniging, het WIJ-gevoel.

Het voelt voor ons dan ook niet fijn om het niet op “onze” manier te mogen doen.

Toch snappen we de noodzaak van de Corona maatregelen wel. Het dient een hoger doel. Het niet doorgaan van onze activiteiten, welke we hiervoor als slachtoffer hebben neergezet, valt compleet in het niet bij de échte slachtoffers. De spanning, het leed en verdriet dat vele families heeft getroffen.

Laten we met zijn allen proberen elkaar dit leed te besparen door verantwoordelijk met de situatie om te gaan. We passen ons aan. Nee. WIJ passen ons aan, als vereniging. Bij turnsport draait het om een flexibel lichaam. Laten we met zijn allen ook qua gedrag die flexibiliteit nastreven. WIJ zijn SOS, we kunnen het aan. Met zijn allen, want daar zijn we een vereniging voor.

Blijf allen gezond!

Jullie bestuur,

Carry, Mariëlle, Marit, Ester

Ps. Wie zich al voor SOS kamp had ingeschreven en betaald krijgt zo snel mogelijk na 7 oktober bericht!