Lessen

Locatie

Onze turnlessen worden gegeven in

Sporthal de Haspel
Grobbendonckpark 42
5051 KR Goirle

Dit is géén contactadres voor informatie. Om ons te bereiken kun je een mail sturen naar info@gvsosgoirle.nl of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Lesrooster

Zaal Maandag Groep Trainer
Zaal 1 18.00 – 19.00 uur Turnen 1 jongens Maarten / Sander
Zaal 2 18.00 – 19.00 uur Turnen 1 meisjes Sem
Zaal 3 18.00 – 19.00 uur Turnen 2 meisjes Sem
Zaal 1 19.00 – 20.00 uur Tienerturnen Sem
Zaal 1 19.00 – 20.00 uur Turnen 2 jongens Maarten / Sander
Zaal 3 19.00 – 20.00 uur Gym Fit volwassenen Angélique
Zaal Woensdag Groep Trainer
Zaal 1 17.30 – 20.00 uur A-selectie Ester & Marit
Zaal Donderdag Groep Trainer
Zaal 1 18.00 – 20.00 uur B-selectie Jorgine & Ilse
Zaal Zaterdag Groep Trainer
Zaal 1 08.30- 11.00 uur A-selectie & Talenten Ester, Marit, Ester
Zaal 2 09.00- 10.00 uur Peutergym Michelle
Zaal 3 09.00- 10.00 uur Kleutergym Sem
Zaal 2 10.00- 11.00 uur Peutergym Michelle
Zaal 3 10.00- 11.00 uur Turnen 1 Sem
Zaal 1 11.00- 12.00 uur B-selectie Imke
Zaal 3 11.00- 12.00 uur Turnen 2 Sem

Uitval lessen

Geen evenementen gevonden!

Proefles

Voor 3 gratis proeflessen volg je de onderstaande 6 stappen!

 • Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • Er is momenteel een ledenstop op zaterdag peuterlessen. Heb je interesse in één van deze lessen? Neem dan contact op met het bestuur.
 1. Kies op het lesrooster een geschikte les
  • Kinderen van 2 tot en met 4 jaar beginnen bij Peutergym.
  • Kinderen van 4 tot en met 6 jaar beginnen bij Kleutergym.
  • Kinderen van 6 jaar en ouder beginnen bij Turnen 1, ook als je eerder geturnd hebt. Vanuit hier kan je doorverwezen worden naar Turnen 2.
  • Let op: 4 en 6 jaar zijn overgangsjaren, deze kinderen kunnen kiezen.
  • Ben je (oud-)wedstrijdturnster? Neem dan contact op met het bestuur.
  • Middelbare scholieren kunnen terecht bij Tienerturnen
  • Volwassenen kunnen terecht bij Gym Fit volwassenen
 1. Kom 10 minuten voor aanvang naar de les
  • Kom 10 minuten voor aanvang van de les en meld je bij de train(st)er.
  • Kom in geschikte sportkleding:
  • Gym en Turnen: aansluitende sportkleding of turnpak, haren vast en uit het gezicht, blote voeten, sieraden uit, geen schmink, geen kauwgom.
  • Gym Fit Volwassenen: sportkleding en zaalschoenen, haren vast, sieraden uit, geen kauwgom.
 1. Neem deel aan de les
  • Doe mee aan de les. Ouders nemen plaats op de tribune.
 1. Bevalt de les?
  • Na het volgende van de eerste proefles kun je nog twee keer gratis en vrijblijvend deelnemen. Daarna beslis je of je lid wordt, zie stap 6.
 1. Andere lesdag uitproberen?
  • Je mag in totaal drie uur vrijblijvend deelnemen aan lessen naar keuze. Wil je een andere lesdag ervaren, kom dan 10 minuten voor aanvang daarvan naar de les zoals in stap 2 vermeld.
 1. Ik wil lid worden!

Met het verzenden van het formulier ben je lid van GV SOS Goirle en ga je akkoord met ons privacy statement, onze voorwaarden en voorschriften. Lees deze hier.

Lesaanbod

Vanaf 2 jaar kan je al terecht bij GV SOS Goirle!

Je mag drie keer gratis en vrijblijvend deelnemen aan een gym- of turnles naar keuze. Mocht je alleen willen komen kijken, dan kan dat natuurlijk ook. Gymnastiek staat erom bekend dat het een zeer goede bewegingsbasis levert. Alle Turnen 1, Turnen 2 en Tienerturnen lessen kunnen gemengd zijn. Op maandag zijn er twee lessen speciaal voor jongens. Lees hieronder alle informatie over onze lessen.

Peutergym (j/m 2-4jr)

Klimmen, duikelen, rollen, draaien, springen, rennen en balanceren; in gymnastiek vind je de basis van alle bewegingen terug. Voor kleine kinderen is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk verschillende bewegingsvormen ervaren. Op deze manier ontwikkelen hun motoriek en de spieren het beste. De peuterlessen zijn altijd onder begeleiding van één volwassene die met de peuter mee komt. In de peuterlessen zitten jongens en meisjes samen.

Kleutergym (j/m 4-6jr)

De kleuterlessen zijn speels van opzet waardoor kinderen hun energie goed kwijt kunnen. Middels spelletjes en het oefenen op toestellen worden de beginselen van turnen op een leuke en actieve manier bijgebracht. In de kleuterlessen zitten jongens en meisjes samen.

Jongens turnen (6 jaar en ouder)

Op maandag is er speciaal voor jongens een Turnen 1 en Turnen 2 les. Jongens met turntalent kunnen beide lesuren achter elkaar trainen. Ook Tieners trainen hier. Alle andere Turnen 1 en 2 lessen kunnen ook door jongens gevolgd worden, echter zullen dan niet speciaal herentoestellen worden neergezet.

Turnen 1 (6-12 jaar)

De grondbeginselen van het toestel-turnen wordt in deze lessen aangeleerd en uitgebouwd. Daardoor zorgt Turnen 1 voor een stevig fundament waarop Turnen 2 verder gaat.

Turnen 2 (6-12 jaar)

Tijdens de lessen van Turnen 2 leren we moeilijkere (combinaties van) onderdelen aan. Ook doen we een groter beroep op je doorzettingsvermogen en lef.

Tienerturnen (middelbare scholieren)

Tienerturnen is speciaal voor middelbare scholieren. Net als in de T1 en T2 lessen train je verschillende turnonderdelen, maar je wordt uitgedaagd op je eigen niveau. Dat is wel zo relaxt en gezellig.

Wedstrijdturnen meisjes/dames* (vanaf 6 jaar)

Voor meiden met turntalent beschikt GV SOS Goirle over selectietrainingen. Er worden eisen gesteld aan de inzet, aanwezigheid, kleding en het te behalen niveau. Ook nemen selectieturnsters deel aan wedstrijden.
Kinderen met turntalent worden door de wedstrijdtrainers uitgenodigd voor de selectietrainingen. Er volgt een proefperiode waarna besloten wordt of het haalbaar is om te blijven en zo ja, welke selectiegroep het beste aansluit bij de turnster.
GV SOS Goirle heeft een A- en B-selectie. De A-selectie turnt wedstrijden binnen KNGU divisie 3, 4 en D1. De B-selectie turnt wedstrijden binnen KNGU divisie 5 en D2. De selectiegroepen trainen tot 5 uur per week. Hiervoor gelden andere contributiebedragen, kijk voor meer informatie onder “contributie”

*= In verband met onvoldoende deelnemers is er geen selectietraining voor jongens.

Gym fit volwassenen (m/v vanaf 18 jaar)

Voor het onderhouden en ontwikkelen van souplesse, spierkracht en coördinatie bent u in deze les aan het juiste adres! Ook indien u geen bewegings-geschiedenis kent. Het plezier in bewegen staat binnen deze gezellige doch hard werkende groep voorop. U ben van harte uitgenodigd om mee te doen of een kijkje te komen nemen.