De eerste buitenlessen

In week 20 is de aftrap geweest van onze buitengym. De onderbouw van de A en B selectie begon in de gure wind en met nog net een klein zonnetje aan de eerste echte (noodgedwongen) buitentraining van GV SOS Goirle ooit. Het was even wennen, maar goed te doen. Hoewel we natuurlijk onze turnzaal en toestellen enorm missen.

1,5 Uur later volgde, netjes allemaal op 1,5m afstand, de bovenbouw van de A en B selectie op het inmiddels nog flinker afgekoelde grasveld. Dat het voor een binnensport toch even wennen was in bleek al snel, want de ijskoude wind blies alle warmte er na de warming up snel uit. De eerste buitenlessen van GV SOS waren een feit. Gelukkig is het daarna alleen maar warmer geworden.

De tegenstelling met zaterdag was groot. De kleuterles trapte af met een lekker volle groep, welke al snel in 3 werd gesplitst. De zon scheen heerlijk en de goed ingepakte jongens en meisjes gooiden al snel hun jassen en truien aan de kant want het was prima buitensport weer. Van de blije hoofdjes met rode wangetjes aan het eind van de les was het sportplezier af te lezen. Na deze les volgden nog de Turnen 1 t/m 12 jaar en de Turnen 2 t/m 12jr.

De wisseling tijdens de lessen verloopt zoals het gaat als bij school. Ouders hielden netjes 1,5m afstand en gaven elkaar de ruimte. Ook het parkeren op het ruime parkeerterrein en de fietsenstalling was geen probleem.

Inmiddels draaien we nu voor de derde week en loopt alles op rolletjes. Onze trainers bereiden de lessen goed voor zodat het sportplezier voor de kinderen gegarandeerd blijft.

Donderdag Turnen 1 en 2 les

De donderdag Turnen 1 en 2 les is verzet naar de maandagavond 17.00u. Deze les wordt maar matig bezocht. Er is dan ook besloten om deze les bij de turnen 1 en 2 les van 18.00-19.00u te voegen. Deze les is van zichzelf al vol maar er is voldoende ruimte en leiding aanwezig om ze samen te voegen. Uiteraard is dit alleen voor de leden tot en met 12 jaar.

De Turnen 1, 2  en plus leden van 13 jaar en ouder turnen op maandag van 19.00-20.00u.

Volwassengym en Peutergym

Vóór Pinksteren is onze op maandagavond om 20.00u ook onze Volwassengym groep weer opgestart, op dezelfde locatie. Wij zijn blij dat deze groep ook zijn plek in de buitenlucht heeft gevonden.

Alleen onze Peutergym is helaas nog niet gestart en dit vinden wij erg vervelend. De reden hiervoor is het gebrek aan sanitaire voorzieningen, aangezien deze groep vaak bezig is met zindelijk worden of het net zijn. Hier wordt aan gewerkt.

Zo gauw we meer weten over nieuwe mogelijkheden houden jullie op de hoogte. Wij wensen alle Turners, Turnsters en Volwassengym heel veel sportplezier!

Carry, Mariëlle, Marit, Ester

Mocht je vragen hebben over onze richtlijnen, kijk dan op onze website onder ‘buitenlessen’ of in de mail die je van ons hebt gehad. Overige vragen kunnen naar info@gvsosgoirle.nl

Voor de richtlijnen van de NOC-NSF kijk je hier
Voor de richtlijnen van de KNGU kijk je hier